България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Краси Георгиев с ново предизвикателство: Тегли пикап близо 30 часа

Събитието ще е в помощ за модернизация на психиатричната болница в Ловеч

21.09.2020 | 09:36 Редактор: Юлия Христова

Все още няма данни за това как изолацията и пандемията са се отразили на психичното ни здраве. Преди това знаехме, че 140 хиляди българи страдат от различни психични разстройства. Знаем със сигурност и това че проблемите на тези хора у нас се задълбочават, а подкрепата за тях е оскъдна. Ние не виждаме товара, който те носят ежедневно без никаква помощ. Колко тежък може да бъде той е ще се опита да ни покаже нагледно ултрамаратонецът Краси Георгиев, който благотворително в продължение на близо 30 часа ще тегли пикап. Новото предизвикателство ще събира помощ за модернизация на психиатричната болница в Ловеч и е част от събитията в Европейската седмица на спорта. 

Много рядко ще чуете, че някой е ходил на психолог. Реших да покажа, че срещаш някой на улицата и не знаеш какво му е. Това е нещо като апел да се отнасяме по-добре един към друг. Това каза за "България сутрон" ултрамаратонецът Краси Георгиев.

По думите му след предизвикателството с бягане 36 часа, в помощ на деца с онко заболявания, са му били нужни седмици наред да се възстанови.

"Още миналата година започнах да тренирам за това теглене на пикап. Пробвах да тренирам с щанги, да кача малко маса. Много хора ще се включат в това, за да направим този уикенд. Ще има много спортове", обясни Краси Георгиев.

"Спортът като цяло намалява стреса. Спортуващите хора е доказано, че са по-щастливи. Всички са поканени", посочи за Bulgaria ON AIR един от участниците в събитието Михаела Тодорова.

Тя уточни, че то започва на 26 септември от 11:00ч. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК