България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Божинов, ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове

Идеята ни удря контролирания и необразован вот, посочи депутатът

17.09.2020 | 09:15 Редактор: Ралица Братанова

Окончателно депутатите одобриха смесено гласуване с машини и хартиени бюлетини на всички избори освен местните. Не беше прието предложението на ВМРО да отпаднат номерата от бюлетините.

Днес парламентът обсъжда предложените промени в Изборния кодекс относно изборите за Велико народно събрание.

"Всички големи партии гледат на Изборния кодекс като възможност как да направят повече гласове, повече проценти и за това бяха тези битки. Тази наша идея удря по един вот, който е контролиран, необразован и предимно в гетата", коментира депутатът от ВМРО Стоян Божинов в "България сутрин".

По думите му партиите, които не са подкрепили предложението, са  показали, че искат да работят в тези места, за да спечелят повече гласове.

"Правилата са си правила. Въпросът не е в самия изборен процес, колкото преди и след него. Във всяка секционна комисия се контролират нещата. Не е толкова лош Изборният кодекс, който сега се гласува", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Божинов бе категоричен, че машинното гласуване не трябва да се възприема като панацея

Депутатите са под напрежение през последните дни. От една страна, протестите не стихват, от друга страна - все по-трудно се събира кворум.

"Ще призова да се уважават институциите. Тези хора, които хвърлят камъните, в един момент могат да се окажат от другата страна на барикадите. Не може така да се върви към изостряне на напрежението", заяви Божинов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Аврам
преди 3 години