България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тактиката на протеста в Пловдив - един път седмично, но мощна демонстрация

Един от организаторите Асен Костов обясни как ще протече недоволството тази вечер

13.08.2020 | 10:00 Редактор: Ивет Арабова

Нарастващо е напрежението в цялата страна. Вчера протестно шествие затрудни движението по магистрала "Тракия". Освен събитията около и в Народното събрание следим с внимание и Пловдив, където има планиран голям протест и автошествие. Кои улици и булеварди ще бъдат затворени и какви действия предвиждат организаторите?

в

Според него хората искат смяна на политическия модел и засилен граждански контрол, за да започне България да върви по пътя на демокрацията.

"Управниците са длъжни да дават отчет на българския народ. Единственият разумен ход е оставка на кабинета. Ние сме заложили на друга тактика - един път в седмицата мощен протест, подготвили сме се за дълго бягане", посочи Костов.

Той обясни, че действията на протестиращите в Пловдив са координирани с Общината и с органите на реда.

"19 часа започва протестът на пл. "Съединение", по Главната улица, после смятаме да затворим бул. "Шести септември" и "Руски". По кръстовищата ще сме след 20 часа, показваме уважение към останалата част от гражданите, не смятам, че ще ги затрудняваме", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR организаторът на протеста.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК