България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хотелите в Слънчев бряг работели при 30% от капацитета си

Това заяви председателят на Съюза на собствениците в курорта Пламен Копчев

13.08.2020 | 08:45 Редактор: Георги Камарашев

Летният сезон в Слънчев бряг ще завърши по-рано. Хотели започват поетапно затваряне от 10-и септември. Късно ли е за реакция? Темата коментира председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.

"Пълни хотели на този етап в Слънчев бряг няма. Работят с по 30% капацитет. През уикенда се увеличава този процент. 70% от хотелите не са отворени. На плажа има хора, но това са почиващи, които живеят в своите апартаменти в зона "Запад", обясни експертът в ефира на "България сутрин".

По думите му 2020 е била много трудна и динамична година, изпълнена с проблеми.

"За в бъдеще рекламата трябва да коренно да се промени, участието по борсите, въобще чартърният туризъм е под голям въпрос. Трябва да разчитаме и на съседните страни и автомобилния транспорт", подчерта Копчев пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви още, че през юни почти не е имало отворен хотел в Слънчев бряг. Хотелите са били напълно готови, но много от чартърните полети са били анулирани и не е имало туристи.

"След навлизането на коронавируса, нещата коренно се промениха. Не можем да сравняваме тази и миналата година. Слънчев бряг никога не е бил изцяло младежки курорт, той е и за семеен туризъм. И преди, и сега, там се предлагат адекватни условия за семеен туризъм, категоричен бе специалистът.

Според него предишните сезони са били достатъчно добри с голям процент запълняемост - над 80% по време на сезона. Нагласата на всички хотелиери в Слънчев бряг е към 15 септември да затворят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А вчера се обясняваше по новините, как всичко е точно и имат туристи. Тотална дезинформация, вече дори не си струва да се опитвам да се информирам. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години