България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Tалантливата Petia G с първи самостоятелен сингъл - "Бели крила"

"Най-близо до мен е поп музиката с латино звучене", сподели певицата

12.08.2020 | 09:42 Редактор: Ивет Арабова

Нищо в живота не е черно-бяло, но всичко в живота започва с бялата неутралност и чистота. Петя Георгиева полетя на "бели крила" за първата си самостоятелна песен след поредица от успешни стъпки в музикални конкурси и формати. 

"Това е първата ми песен, да участваш в музикални формати е голямо предизвикателство - лишавала съм се от много неща. За мен музиката е смисълът на живота ми", каза за "България сутрин" певицата Петя Георгиева, известна под артистичния псевдоним Petia G.

Тя сподели, че талантът ѝ бил забелязан още от 5-годишна възраст в детската градина, но родителите ѝ я записали в хор чак в трети клас.

"Ударните инструменти ми помогнаха да бъда ритмична. В клипа на "Бели крила" участва Теодор Цветков, който участва в много благотворителни кампании. Той има рекорд на Гинес за 10 км, преплувани с една ръка", разказа Петя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е приета да следва в НБУ с преподавател Етиен Леви.

"С него се познаваме, радваме се, че ще работим заедно. Като артист трябва да изпълнявам музика от всички стилове, но най-близко до мен е поп музиката с леко латино звучене. Родителите ми ме подкрепят, винаги са го правили", посочи Петя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК