България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Трябва ли протестите да продължат и след изборите?

Темата коментираха лидерът на "Глас народен" Светльо Витков и Стоян Михалев от "Демократична България"

10.08.2020 | 10:00 Редактор: Виктория Гетова

Кои са достойните оратори и успяват ли да защитят своята кауза по време на протестите?

"Когато се запушват пътищата и част от хората искат да пътуват, се получава напрежение. Позицията ми е, че протестите трябва да продължават и след изборите", коментира лидерът на "Глас народен" Светльо Витков в ефира на "България сутрин".

"Всички преди да сме политици, сме граждани и когато нещо не ни хареса в управлението, имаме право да изразим своето недоволство и желание за промяна. Това е граждански протест, не е политически протест, организиран от една или друга партия", добави Стоян Михалев от "Демократична България" пред Bulgaria ON AIR.

Според него на протестите има представители на различни партии.

"Политикът е гражданин, но е първо политик", посочи Витков, като добави, че хората са излезли на протест, за да сменят изцяло управляващите.

Гостите коментираха и темата дали съществува разделение на партиите по време на протеста.

"На протестите има хора с различни виждания. Всеки има свои представи как трябва да се случват нещата", добави още Михалев.

Той обясни, че дори и да има предсрочни избори след три месеца, през това време обществените нагласи могат да се изменят.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 2
Миньор Перник
преди 3 години
Светльо Витков му каза истината в очите на онзи псевдо музикант! В Сос гласуват заедно с БСП понеже са едни и същи неокомунисти! Протестиращите първо да си вдигнат нивото на хигиена и изказ! ВСЕКИ ДЕН МИНАВАМ ПОКРАЙ ТЯХ ТАКЪВ КЛОШАРСКИ СЪБОР НЕ СЪМ ВИЖДАЛ НИКОГА. Сигнализирай за неуместен коментар