България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Премиерът не разбирал защо му искат оставката

В момента няма доверие към БСП, заяви Красимир Янков

06.08.2020 | 10:06 Редактор: Юлия Христова

Обратното броене до първите в историята преки избори за партиен лидер на БСП вече тече. Днес приключва срокът за подаването на документи от желаещи да застанат на председателския пост. Партията ще остане за месец без своя досегашен лидер Корнелия Нинова в разгара на горещото политическо лято.

"Една година се занимаваме с избор на председател. Хората чакат политика, няма кой да даде посока за бъдещето", каза за "България сутрин" депутатът от БСП Красимир Янков, който е сред кандидатите за постова на Нинова.

Той определи събитията от последните седмици като протести на отрицанието и беше категоричен, че протестиращите искат да живеят по-добре.

"Партиите трябва да предложат политики. Надявам се да изчистим недоразуменията в БСП и ще можем да даваме решения", заяви Янков за Bulgaria ON AIR.

"Събирането на Борисов беше демонстрация и съм забелязал, че той прави подобни събития преди избори. Няма диалог, но видяхме, че Бойко Борисов предупреди, че може да подаде оставка", допълни събеседникът.

Премиерът не разбирал какви процеси текат в обществото и защо му искат оставката, нямал и намерение да подава оставка, смята социалистът.

"Ключов е въпросът какво раздели Нинова и Добрев. Партията се нуждае от промяна, не може да бъде припозната като такава, която може да решава съдбата на хората", допълни народният представител.

Според Янков раздаването на команди било способ на Борисов. БСП обаче не можела да измени на идеите си, трябвало да е адекватна на онези, които чувствали голямата ножица между бедни  богати.

"Нееднократно сме доказвали, че можем да бъдем мобилизирани в кратки срокове. В момента няма доверие към БСП, това трябва да стресне членовете, симпатизантите и ръководството на партията", подчерта още депутатът.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
9 rate up comment rate down comment 5
Илиев
преди 3 години
Когато банковата ти сметка "прелива",чекмеджетата са пълни с валута,кюлчета със злато за всеки случай,ти просто се чудиш,какво му става на този народ.Адски страх тресе държ. ни началник, задаващото се служебно правителство подредено както подобава от президент г-нР.Радев! Държавата ти е на първо, трайно място като най бедна в Европа.Милион и двеста хиляди българи са на ръба на физическото оцеляване.Ти "брато"очи имаш ли?Младите българи искат незабавно, без да се ослушваш,да подадеш оставка. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 7
Нина
преди 3 години
Няма да подаде оставка много ясно Сигнализирай за неуместен коментар