България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лидерът на СДС: Наблюдаваме битка за служебен кабинет

"Младите хора протестират искрено, но ще останат излъгани", заяви Румен Христов

06.08.2020 | 09:53 Редактор: Ралица Братанова

Правителството да продължи да управлява, но без Бойко Борисов. Това е един от вариантите, които премиерът е готов да предложи на коалиционните си партньори.

"Младите хора протестират искрено, желаейки да променят нещо в страната. Те искат смяна на модела. Смяна на модела без смяна на Конституцията не може да има. Те ще останат излъгани", заяви лидерът на СДС Румен Христов в "България сутрин".

Според него това, което забелязваме през последния месец, е битка за създаване на служебен кабинет, а не толкова за провеждане на ранни избори.

"В една демократична държава, каквато претендира, че е България, тези въпроси се решават на избори. Хората гласуват, определят тези, които ще управляват. Защо десните трябва да спечелят отново? Десницата е формация, която е "за" ЕС, а левицата - с носталгията към бившия Съветски съюз и Евразия", коментира той.

По думите му пред Bulgaria ON AIR, идеите на ГЕРБ и СДС за големите неща, които определят посоката на развитието на България и дясното, което я защитава, съвпадат.

Христов коментира и критиките към управляващите относно решението да бъде изтеглен 1 млрд. лв заем от ЕС.

"Тук дебатът е - единият път "давате малко", другият "защо вземате заеми". Нека да се уточним. Имаме тази възможност да подпомогнем секторите, които са в много тежко положение с вземане на заем", заяви лидерът на СДС. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
иван
преди 3 години
Служебен кабинет? Айде нЕма нужда! Гледали сме им номерата на комунистите много пъти. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
хахах, правителството е Бойко Борисов. Както ДПС е Доган, независимо каква му е официалната титла. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години