България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Радина Боршош се превъплъщава в една от жените на Вазов

"За любителите на театъра ще има много изненади и премиерни заглавия", каза актрисата

05.08.2020 | 10:10 Редактор: Искра Ангелова

За първи път в дългата си история Народният театър "Иван Вазов" ще остане отворен през лятото. Зрителите ще могат да се насладят на хитови постановки и премиери.

"Заформя се едно театрално лято, много неочаквано и нетипично, защото август е месецът, в който и театрите, и актьорите почиват. Това е един плавен преход, когато стартираме с новия сезон", каза актрисата Радина Боршош за "България сутрин".

Тя загатна, че за любителите на театъра ще има много изненади и премиерни заглавия.

"След тази ситуация, в която бяхме в изолация 3-4 месеца, даваш си сметка за много неща, за липсите в живота и за това, което обичаш. Не мога да опиша с какъв трепет очаквах да стъпя отново на сцената, да облека костюма и да си видя колегите. Очаквах го с огромно нетърпение. Но пък тази ситуация ни кара да търсим различни неща, нови начини да се свържем с нашата публика. Така се роди и идеята на Народния театър - "Сцена зад театъра". Това са среща между публика и актьори", разказа актрисата пред Bulgaria ON AIR.

Две от постановките, в които зрителите могат да гледат Радина Боршош, са свързани с големи имена в българската литература - Иван Вазов и Пейо Яворов.

"В този спектакъл любителите на театъра могат да видят съвършено нов Вазов. В него се преплитат писма на Вазов, неговата любовна лирика. Направихме го по случай 170-годишнината от рождението на Вазов. Това беше един много специален спектакъл, защото ние, жените, които участваме в него, пресъздаваме реални жени от живота на Вазов", сподели още Боршош.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК