България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

4 дни пред МС без вода и храна: Свободата е над здравето и живота

"Само с викане през мегафона няма да те чуят", убеден е Владимир Генов

04.08.2020 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

Ден 27 от антиправителствените протести в София започна с палаткови лагери и блокирани кръстовища. Към 2:00 през нощта силен вятър е бутнал част от палатковия лагер пред Министерския съвет.

Това не попречи на гладната стачка на петима души. Сред тях е 58-годишният Владимир Генов, който вече 4 дни е без храна и вода. Вчера той бе прегледан от лекар. Протестиращият обаче отказах да се съобрази с препоръките от лекаря - да приема поне вода. На Генов му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба.

"Той носеше и система, беше готов да опита да бъде скачена. Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят каза, че нещата са доста зле и ще вървят прогресивно. Нищо не струва човешки живот или да се рискува здраве, но има идеи, които стоят над тези неща - справедливост, свобода. Тази кауза си заслужава всичко", категоричен бе Владимир пред екип на Bulgaria ON AIR.

Близките му нямат контакт с него, тъй като батерията на телефона му е паднала. По думите на Генов обаче, те знаят защо е предприел гладна стачка. През август 2019 г. отново чрез гладна стачка той протестира 7 дни пред Министерския съвет, ноември месец също търси справедливост.

"Това е третият ми протест. Само с викане през мегафона не искат и няма да те чуят. Крият се, лъжат те, казват се обещания, които след това въобще не се изпълняват. В България няма държавност. Има закони, които се игнорират, имам купчина доказателства. Няма да има компромис, ще продължа. Няма да прекъсна това съзнателно", сподели още протестиращият в ефира на "България сутрин".

Генов не крие, че се чувства отпаднал и има нужда да лежи. Усеща замайване и нужда от сън.

"Притеснявам се, че не говоря свързано, но съм в добра кондиция. Силен българин съм и затова до момента все още оцелявам", каза той за финал.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
32 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Сопа .Стига сте ни занимавали стия големи патриоти . За какво бе че има черно на бяло от тридесет години? Аман ! Ана тема! Сигнализирай за неуместен коментар