България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Моцартовият фестивал с поглед към българските творци

На открито сме, но на дистанция от метър и половина, посочи проф. Борислава Танева

15.07.2020 | 09:42 Редактор: Юлия Христова

Два века и половина преди човечеството да изпита и на глобално, и на индивидуално ниво несигурност и тревога от непознат вид, гениалният музикант и композитор Волфганг Амадеус Моцарт пророчески възкликва: "Трябва да покажете на света, че не се страхувате". За щастие, произведенията на Моцарт не са забравени, дори напротив. Продължават да задават посоката на поколения музиканти. Срещата с музиката на австрийския маестро се превърна в традиция и за създателите на Моцартовия фестивал. 

Тази година фестивалът е изцяло обърнат към български творци. Не сме забравили музиката на Моцарт, която ще звучи през целия втори ден. Имаме за всяка публика подготвена изненада. Това каза за "България сутрин" артистичният директор на събитието проф. Борислава Танева.

Танева приветства всички участници за положения труд и припомни, че Моцарт е символ на цивилизацията и негов символ

"Всички артисти, които се представят, живеят и творят в България, много качествени хора", отбеляза тя за Bulgaria ON AIR. 

"Взаимно полезни сме си с бизнеса. На открито сме, но на дистанция от метър  и половина. По-трудно ще е, но по-добре да го има събитието", посочи още проф. Танева.

Датите на провеждането са от 21 до 23 август на сцената пред хотела в Правец.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК