България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нямало признаци, че енергията на протеста отслабва

Точката на кипене отдавна е достигната, заяви Цветозар Томов

14.07.2020 | 09:22 Редактор: Юлия Христова

Почти седмица от началото на протестите у нас с призиви за оставка на правителството. Те се повеждат при изключително засилено полицейско присъствие. В събота премиерът Бойко Борисов заяви, че няма намерение да подава оставка.

Няма признаци, че енергията на протеста отслабва. Ставащото със сигурност ще доведе до ерозия на електоралната подкрепа на управляващите, дори да не подадат оставка. Това каза за "България сутрин" социологът Цветозар Томов.

"Точката на кипене отдавна е достигната", коментира още той.

По думите му ударът за Борисов от последната седмица бил много силен. 

"Стратегията, която би могъл да предприеме, е за минимизиране на щетите", посочи Томов за Bulgaria ON AIR

Според него обществото търси да посочи с пръст виновника за ситуацията.

"Евентуални оставки не дават гаранция, че нещата няма да продължат по същия начин. В крайна сметка излиза, че хора-центрове на власт управляват", заяви Томов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 4
Траян
преди 3 години
Няма да има ефект от тези протести. Трябва генерална стачка до падане на тези"богоизбрани" - привличане на армията и полицията и паралелно безпартийно правителство.... Овладяване на Природните богатства и одържавяване на стратегически обекти и производства. И без " кръгла маса" като в началото на 90те години.Начело на държавата да застанат не някакви партийци а националисти.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Хората се оказва, че са лесно управляеми като тълпа! Всеки си мисли, че отива на протест, за да заяви мнението, да се бори с неправдата, да гради бъдеще. Но всичко е предварително планирано и чрез поднасянето на новини и събития, хората са изкарани там със съвсем друга цел! Сигнализирай за неуместен коментар