България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Муки: Майка много ми липсва, отиде си достойно

"Беше изключително голяма личност", сподели дъщерята на Стоянка Мутафова

13.07.2020 | 09:07 Редактор: Тодор Петров

В 19 часа днес откриват обща плоча в памет на Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев. Плочата ще бъде поставена на софийската улица "Люботрън" в квартал "Лозенец", където те са живели до последните си дни. Датата не е избрана случайно - на днешния 13 юли е роден Нейчо Попов, съпруг на Стоянка Мутафова.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с дъщерята на великата Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева – Муки, която даде подробности за събитието и разказа за живота на своята майка.

"Инициатор е Евгени Боянов, но двамата сме комбина след загубата на моята майка. Слагаме на първо място Нейчо Попов по ред на смъртта. Ще бъде интересно, ще присъства г-жа Фандъкова, много актьори и певци", каза Муки пред камерата ни.

Тя призна, че преживява много тежко периода след смъртта на Стоянка Мутафова. 

"Не мога да престана да я мисля. Тя си отиде много достойно, игра един месец преди да си отиде. Самата тя реши, че на 98 години повече няма нужда и ни напусна. Изключително много ми липсва майка ми. Не знам дали ще премине по някакъв начин изобщо. Нашата връзка е много силна и тя продължава да съществува. Както моята болка е към нея, така и нейната болка е към мен", разкри чувствата си Мария Грубешлиева.

Муки вярва, че Стоянка Мутафова съществува в други измерения и се е издигнала на по-звездна сцена, откъдето продължава да изпраща благородна енергия. 

"Нямам тази голяма енергия, която я имаше тя. Майка ми не беше от хората, които обичаха да дават поуки. Попила съм много неща от нея. В първия месец се събуждах и си казвах "има ли я, няма ли я, имам ли майка, нямам ли майка". Сега вече знам, че нямам майка. Много време бяхме заедно и болката е още по-силна, когато един живот си изживял с един човек. Стоянка Мутафова беше изключително голяма личност. Осъзнавам го след загубата ѝ", сподели още Муки.

Тя призна, че има много неща, за които съжалява и иска да се извини на Стоянка Мутафова, но те остават в нея. И не скри в ефира "България сутрин", че се чувства изключително самотна.

"От Нейчо Попов ще запазя спомена, че той ме отгледа, въпреки че не ми е баща. Беше изключителна личност - и като режисьор, и като актьор. Тъкмо му тръгна кариерата и само на 49 години си отиде. С майка ми се хванахме като удавник за сламка една за друга и не можехме да се отделим", сподели Муки.

"За Калоянчев споменът ми е, че дойдохме заедно да живеем в този блок на една нова година. Дълги години бяхме близки приятели, много добри спомени имам. Израснах между звездни актьори, за което съм много благодарна", отбеляза още тя.

Вижте цялото интервю във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Наистина голяма актриса. Някак все като възрастна я помнят повечето хора, но тя има страхотни роли. Сигнализирай за неуместен коментар