България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат от ДПС: Протестите може да станат генератор на Ковид-19

Хората заявяват волята си за промени, но здравето е по-важно, посочи Хасан Адемов

10.07.2020 | 09:07 Редактор: Александра Иванова

България всеки ден отбелязва рекорди в броя на новорегистрираните заразени с Ковид-19. Въпреки че Националният оперативен щаб отново забрани събиранията с повече от 30 души, както и публиката на стадионите, мерките са разхлабени в сравнение с тези, които бяха въведени в самото начало на пандемията, когато регистрирахме значително по-малък брой на заразени.

Депутатът от ДПС Хасан Адемов заяви пред "България сутрин", че бумът на заразените е продиктуван от разхлабването на ограниченията.

"Трудно е да се намери тънкият баланс между рестриктивните мерки и мерките за нормалното функциониране на икономиката. Нещата са динамични, не само в България, а и по света. Вирусът не е променил своетo поведение, има промяна в поведението на българските граждани, то е продиктувано от разхлабването на мерките. Заразените бяха предимно хора, които са били на балове или стадиони", посочи депутатът от ДПС пред Bulgaria ON AIR.

Адемов смята, че масовият протест, разразил се, след като прокуратурата влезе в президентството, може да се превърне в генератор за Ковид-19.

"Протестите са организирани и трябва да бъдат контролирани от този, който разрешава протеста, в случая - Столичната община. Събирането на много хора на едно място е предпоставка за увеличаване на заразените. Протестът е срещу управляващите и модела на управление. Хората със своите аргументи заявяват волята си за промени, но здравето е по-важно и не бива да се допуска протестите да станат генератор на Ковид-19", коментира д-р Хасан Адемов.

Депутатът също се сблъска с Ковид-19. Той бе на болнично лечение във ВМА.

"При мен лечението не се е различавало от това на всички останали - антиботично с хидроксихлорохин", каза той.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
2 rate up comment rate down comment 1
Пълноправен граждани
преди 3 години
Сега ще използват корона вируса и за да спрете протестите ли? Ултра нагли ставате всички политици и скоро ще си носите последствията от действията. Сигнализирай за неуместен коментар