България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тонове "Капачки за бъдеще" за поредна година даряват надежда

70 тона са събраните тази година в населените места извън София

09.07.2020 | 08:20 Редактор: Ралица Братанова

За шеста поредна година инициативата "Капачки за бъдеще" дарява надежда. 70 тона са събраните капачки в населените места извън София на последното издание, което се проведе в началото на юли.

По думите на основателя на кампанията - Лазар Радков, все още няма окончателни данни колко са събраните капачки в столицата, но надвишават 70 000 кг.

"В София ще бъдат повече, подобрили сме събираемостта и на двете места", категоричен бе той в студиото на "България сутрин".

И допълни, че въпреки трудностите заради епидемичната ситуация, 3 провалени дати и спазването на строги мерки, провеждането на кампанията е минало успешно.  

"Продължаваме да помагаме на болниците, особено в по-малките населени места, защото се оказва, че там липсват базови неща", заяви Радков пред Bulgaria ON AIR.

Основателят на кампанията каза още, че в някои болници вече се дарява и друга апаратура, а в една от тях дори детски легла.

"Когато стартира извънредното положение, много хора подеха кампании в помощ на оборудването на болниците, много се отзоваха. Има все повече дарителска култура, събраха се много средства, много хора помогнаха", категоричен бе Радков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК