България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Собственик на басейн: Хлорът регулира и убива коронавируса

"Мерим температурата на посетителите и дезинфекцираме", посочи Румен Димитров

02.07.2020 | 09:40 Редактор: Тодор Петров

 

Плувните басейни подновиха работа, а здравните инспекции започнаха да следят дали се спазват всички противоепидемични правила. Проверява се и чистотата на водата. 

"Хубаво е да знаем, че сме здрави и тогава да предвидим нашата почивка. Мерим температурата на входа, взели сме мерки да има дистанция, предупреждаваме хората, които не я спазват и гледаме да ги дистанцираме. Имаме специална термокамера, на входа снимаме всеки наш посетител, за да имаме история", посочи собственикът на плувни басейни Румен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Между шезлонгите има разстояние от метър половина, а разместването им не е позволено. За децата има поставени столчета, за да бъдат близо до своите родители.

Извършва се дезинфекция на комплекса сутрин преди работа и вечер след затварянето му. Дезинфекцират се и съблекалните, почистващият персонал е увеличен.

"Засега не сме имали посетители с по-висока температура. Нивата на хлор във водата регулират коронавируса, убиват го. Не мисля, че може да се получи зараза в откритите басейни. Витамин D, което слънцето ни дава, е достатъчно силно", каза още Румен Димитров в ефира на "България сутрин".

Спасител в плувния комплекс увери, че се следи стриктно за безопасността на клиентите. Той напомни, че влизането в басейна с маска не е задължително, но апелира да се спазва дистанция.

"Кризата се отразява, намалели са приходите с 20-30% - това не е нещо, което ще събори бизнеса. Не искаме помощи, не искаме намаляване на ДДС-то, ще бъдем солидарни със ситуацията. Юли и август ги очаквам горещи, погрижили сме се да пренесем тук морския дух", сподели още Румен Димитров.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
МангЪрсарян
преди 3 години
Още един микробиолог, още един вирусолог, още един инфекционист... Той си мислел, щото джоба се поизпразнил! Сигнализирай за неуместен коментар