България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хиляди фенове на "Левски" остават извън стадиона за мача с "Лудогорец"

Трибуните няма да останат празни, увери тикет мениджърът на "сините" Милен Желев 

05.06.2020 | 09:25 Редактор: Тодор Петров

Възобновяват футболното първенство с мача "Левски" - "Лудогорец". Двата тима ще се изправят един срещу друг днес от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Само притежателите на вече закупени абонаментни карти ще могат да присъстват на дербито. 

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед да се допуска публика по трибуните, но с 30% заетост. В новата ситуация на стадиона ще се допускат само притежателите на абонаментни карти, а точният им брой е 4915 души. Това навлече нови главоболия на "Левски", тъй като бяха разпродадени повече от 13 000 виртуални билета за мача с "Лудогорец". 

Много от феновете си заплатиха допълнително, за да "присъстват" чрез свои фигури на трибуните. От клуба уточниха, че в Сектор "А" ще са разположени около 1600 души, които ще са през две седалки.

"Трибуните няма да останат празни, 30% от нашия капацитет не е малка цифра. А и поехме инициатива за шаблонни фенове, които да заемат трибуните, най-вече в Сектор "А". Беше сериозно предизвикателство да преценим кой може да влезе и кой - не. За жалост 13 000 души няма да може да присъстват на срещата", обясни тикет мениджърът на "Левски" Милен Желев пред Bulgaria ON AIR

"Пуснали сме възможност за билети главно на картодържателите. Около 50% от капацитета на стадиона вече e разграбен от картодържатели. Предстои оперативка, на която да преценим как да разпределим останалата бройка билети. Вероятно ще има свободна продажба, ще има запазени билети за картодържатели", каза още Желев.

И подчерта, че феновете трябва да са през две седалки. От клуба са разговаряли със стюардите на стадиона и се надяват да няма проблеми при спазване на дистанцията.

"Интересът е голям, Герена щеше да ври и кипи тази вечер, ако пълният капацитет беше отворен", отбеляза Милен Желев.

Той потвърди, че малко над 4900 са местата в секторите за "сините" привърженици, а около 700 билета са отделени за гостите от Разград.

Вижте още в репортажа на Ваня Симонска.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК