България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доброволци почистват плажове по Черноморието ни

Ентусиастът Мартин Дерменджиев създаде "Плажеводител"

03.06.2020 | 08:03 Редактор: Тодор Петров

След Поморийското езеро, група ентусиасти се впуска в почистване и на най-дългия плаж по Черноморието ни - Ивицата в Поморие.

"Още в началото на изолацията се хванах с това. Миналата седмица пуснах първия плажеводител за Поморие. Който има време и желание, нека да се включи. В събота и неделя от 10 часа, сборният пункт е в началото на Ивицата. Чистенето на природата е по-добро от психотерапевт", сподели основателят на проекта "Плажеводител" Мартин Дерменджиев пред Bulgaria ON AIR.

Доброволецът отбеляза, че има плажове, които не са на концесия и не се поддържат. А Ивицата е огромно пространство и затова ентусиастите се нуждаят от помощ. 

"Морето изкарва боклук. За съжаление, някои хора цапат, но съм готов да вложа енергията и времето си да почистя след тях. В тези времена хората ще станат много по-отговорни. Остани си вкъщи се е превърнало в остани си в България. Елате на морето и подкрепете българския туризъм. Имаме нужда от това. Пазете чисто! Надявам се поне 40% да се осъзнаят и да повлияят на другите", призова Дерменджиев.

По думите му в Поморие хотелите и апартаментите вече се подготвят за един добър летен сезон. Туристи се забелязват вече от месец. Мартин Дерменджиев се надява българи да заместят чужденците, които няма да посетят Черноморието ни това лято.

"Надявам се много от хората, които са готови да отидат в Гърция, да се сетят, че Поморие е древногръцки град. Място има за всеки, Поморие има цели 40 плажа", каза още Мартин в ефира на "България сутрин"

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК