България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мащабната разруха в САЩ заглуши успеха на SpaceX

Една от причните да стигне дотук е сривът на икономиката, обясни журналистът Христофор Караджов

01.06.2020 | 08:05 Редактор: Юлия Христова

Нова вълна от протести, прераснали в сблъсъци между демонстранти и полицията, за поредна нощ в няколко американски града. В някои от големите градове беше въведен комендантски час в опит да се успокои гневът на хората, породен от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в ръцете на полицай.

Успехът на SpaceX е вече забравен, защото пожарите и разрушенията са мащабни. Някои сравняват случващото се със събития и протести от миналото, напрежението е голямо. Това каза за "България сутрин" журналистът Христофор Караджов, който живее и преподава в Калифорния.

По думите му всичко са шокирани и никой не е очаквал нещо подобно да се случи.

"Една от причините да стигне дотук е сривът на икономиката, много хора останаха без работа, това изби като последствие", допълни Караджов.

Според него някои просто са искали да използват протестите, да грабят и рушат. Имало е и хора с плакати по улиците, които искат по-добра полицейска работа - те дори застават срещу рушащите, грабещите с лицата си, защото са потресени.

"При всички тези размирици журналистите бяха на първа линия, а такъв протест може да се използва и по линия на политиците", допълни Караджов за Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нормално, хората първо ги вълнува реалността около тях и чак след това по-далечните събития... Сигнализирай за неуместен коментар