България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мотористи масони осигуряват безплатни здравни грижи със скъпа линейка

Мобилният кабинет е снабден с най-високо качество оборудване

29.05.2020 | 09:22 Редактор: Тодор Петров

Мотористите не спират да градят и да помагат. Строят чешми, носят храна на нуждаещите се, а дори осигуриха мобилен кабинет с най-високо качество оборудване.

"Събрахме се около 20 братя в обща организация и започнахме да помагаме по домове за настаняване и различни организации. Решихме да закупим тази линейка, която е и мобилен медицински кабинет. Местата ги избираме спрямо запитвания или места, които сме посещавали и имат нужда от помощ", разказа Щерьо Арабаджийски от българската масонска мото-организация Masonic Riders за Bulgaria ON AIR.

Линейката е оборудвана с последен клас материали за защита на лекарите и пациентите в условията на коронавирус епидемията.

"Линейката е оборудвана за всички цели, които са необходими за малките население места, където хората имат изключителна нужда от медицинска помощ. В линейката може да се правят кардиологични прегледи, общомедицински прегледи, тя е и реанимационен автомобил. С тази линейка може да откриваме пациенти, преди да получат инфаркт или инсулт", обясни в "България сутрин" д-р Светлин Цонев от масонската мото-организация.

И допълни е много тъжно, че когато възрастен човек му сподели, че не е имал достъп до лекар в последните 1-2 години. 

"Това са нашите родители. Изключително благодарни са. Имаме списък, по който преглеждаме пациентите. Успяваме да осигурим безплатни лекарства за част от нуждаещите си и да им дадем насоки", каза още д-р Цонев.

А Щерьо Арабаджийски подчерта, че трябва да имаме голямо уважение към българските медици. Според него причините не всички граждани да имат достъп до медицински грижи са финансови и транспортни. 

"Линейката закупихме преди около година и малко. Отне ни няколко месеца, за да я оборудваме в този вид. От около година оперираме с нея. Абсолютно всичко е безплатно. Даряваме вяра, надежда и още нещо", каза за финал Щерьо Арабаджийски.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


5
4 rate up comment rate down comment 0
Емилия Танкова
преди 3 години
4
2 rate up comment rate down comment 10
Диан
преди 3 години
Гнусна сатанинска ,,помощ,,!!! Не се съгласявайте, да ви ,,лекуват,, тия които сами са най-тежко болни! Душевно болни! Масоните са служители на дявола и в това няма ни най малко съмнение! Но също като баща си (лукавия) са измамници и лъжци! Те са подобни на врачките и екстрасенсите, които ,,помагат,, с помоща на тъмните сили! Не предавайте Господа като се оставяте доброволно в ръцете на враговете Му! Това има съдбоносно значение за душите ви! Сигнализирай за неуместен коментар
3
6 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
2
7 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Браво на момчетата, само така. Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години