България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Страх. Доналд Тръмп в Белия дом" - книга за важните решения, подчинението и успеха

Той постигна успеха си, защото се обърна към забравените хора, посочи Свилен Спасов

29.05.2020 | 09:35 Редактор: Юлия Христова

"Страх. Доналд Тръмп в Белия дом" - книгата на известния журналист Боб Удуърд е вече на книжния пазар у нас. В продължение на около 50 години Удуърд е написал книги за деветима американски президенти, той е и двукратен носител е на “Пулицър” (за отразяването на аферата "Уотъргейт“ и терористичните атаки от 11 септември 2001 г.)

Боб Удуърд е най-известният журналист до момента, символ на журналистически умения. Трябва да се изучава и да се изследва - той твърди, че е важно е журналистът да разговаря с хората. Трябва да си неутрален в журналистиката. Това каза за "България сутрин" авторът на поредицата "Власт и отговорност" Свилен Спасов. 

И подчерта, че в думата страх има немалко посоки, както и че Доналд Тръмп е непрогнозируем в немалка степен. Той обаче е изключително атрактивен

"Удуърд пише за американския президент, че когато влиза в стаята, той предизвиква подчинение", отбеляза Спасов за Bulgaria ON AIR.

"Той постигна успеха си, защото се обърна към забравените хора. За един политик е от огромно значение да те чуят хората. Всичко, което е сложено в книгата за 2017 и 2018 г., то продължава и днес", допълни събеседникът.

Конфликтните точки Афганистан, Сирия и Иран също присъстват в книгата.

По думите на Спасов книгата е изпълнена с казуси - в тях има отражение и на позицията на хората, които работят за Тръмп, министри и други негови сътрудници. Тя започва с зашеметяващ случай за търговски отношения. 

"Българският журналист ще получи много от тази книга, в нея има и забавни случки", обясни още Спасов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК