България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Учител с изключително трогателен жест към болницата в Пазарджик

Илия Михайлов дари събраните средства от новата му книга

29.05.2020 | 08:55 Редактор: Тодор Петров

Учител от Пазарджик издаде трета книга и дари всички събрани средства за болницата в града. Блогърът и преподавател по история Илия Михайлов сподели в ефира на "България сутрин", че идеята се е родила спонтанно. 

"Трябваше на 16 март да направим представяне на книгата, но отложихме два пъти представянето. Реших, че трябва да използвам тази книжка, за да се опитам да бъда полезен на пазарджишките медици и организирах благотворителна кампания. Благодаря на всички, които се отзоваха и подкрепиха идеята", каза Михайлов.

Според него в такъв труден момент хората са реагирали изключително адекватно. Истинските дарители всъщност са те, това е мъничко добро. Все пак е жест на добра воля, отбеляза учителят от Пазарджик.

Парите вече са преведени по банков път на болницата, а Илия Михайлов се надява целият кошмар около коронавирусната епидемия да приключи скоро.

По думите му българското образование се е справило със стрес теста на онлайн обучението. Михайлов сподели, че самият той е бил притеснен в първите дни и сам се е учил да озвучава видео уроци.

"Не спирам да се уча и не съм си въобразил, че знам всичко. Уча се от децата, от колегите и вярвам, че се справяме добре. Българският учител заслужава уважение", посочи за финал преподавателят.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК