България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Експерт: Щабът комуникираше прекалено често, еднообразно и еднопосочно

Рано или късно огънят щеше да бъде насочен към Мутафчийски, посочи доц. д-р Александър Христов

04.05.2020 | 09:35 Редактор: Наталия Тотева

Ежедневните пресконференции на Националния оперативен щаб бяха прекратени, тъй като насаждали напрежение сред обществото. Секретарят на Щаба доц. Димо Димов е този, който ще ни информира за разпространението на пандемията от коронавирус у нас.

"Накрая на тези брифинги се случваше едно и също. Излизаха специалистите от Щаба, които свършиха изключително добра работа. Излизаха, даваха статистическа информация и започваха отговори на въпроси, каквито дойде. Едно добро управление на този процес би било предварително да се информира какви въпроси могат да бъдат зададени, да се наблюдава какви са обществените настроения", каза експертът по маркетинг и комуникации доц. д-р Александър Христов.

Според него ежедневното провеждане на брифинги не е било необходимо.

"Отначало комуникацията на Щаба вървеше достатъчно добре. После Щабът малко по малко започна да комуникира прекалено често, прекалено еднообразно и еднопосочно", каза доц. Христов за Bulgaria ON AIR.

По думите му правилно би било след въвеждането на мярка да се обясни защо се прави, да се дадат очакваните последици – краткосрочни и дългосрочни. 

"В края на случването на брифингите изпаднахме в ситуация тип "опасност от нашествие на птеродактили няма". Постоянно се повтаряха едни и същи неща, адресираха се проблеми, които сами по себе си бяха сравнително дребни", добави доц. Христов за "България сутрин".

Въпросите какво правим оттук нататък са по-важни и по-често задавани. Отмяната на тези извънредни брифинги е добро решение, смята още експертът.

Случилото се с образа на ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски е било предрешено, обясни доц. Христов.

"Рано или късно огънят щеше да бъде насочен към него", уточни той.

Снимка: БГНЕС

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ми във Facebook ТУК

3
0 rate up comment rate down comment 0
Ганчо
преди 2 месеца
Вярно! Можеше да разчупят малко с шеги, докторски хумор, вицове и да поизиграят някоя и друга сценка. В крайна сметка никой никого не е държал пред телевизора насила, нали? Или някой е получил друга заповед? Аман от мякащи и мрънкащи... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Христо
преди 2 месеца
Да, в последно време малко досадиха Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
пффф
преди 2 месеца
Някои специалисти нямат никаква работа. Нямам нужда някой да ми обяснява как комуникира щаба, нали ги виждам. Сигнализирай за неуместен коментар