България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Филип Аврамов: Липсата на работа ме накара да стана доброволец

В този случай няма на кого да се сърдим и няма виновен, категоричен е актьорът

08.04.2020 | 10:00 Редактор: Искра Ангелова

Измина месец, откакто регистрирахме първите положителни случаи на Ковид-19 в страната. A ситуацията с новата пандемия засегна всички сфери, включително и изкуството. Стотици постановки бяха отменени заради въведеното в страната извънредно положение.

Но как един от любимите ни актьори се превърна в доброволец?

"Липсата на работа ме накара. Когато няма какво да правиш, по-добре да си полезен с нещо. Реших, че това е най-добрият начин да правя нещо полезно. Оказа се, че много хора стоят без работа", каза актьорът Филип Аврамов в ефира на "България сутрин".

Много от артистите у нас се обърнаха към държавата за помощ, но според него това е безсмислено.

"Кой да ми помага, след като не съм изкарал 1 лев цял месец. Не смятам, че това е начинът - да искаш нещо от някой, когато не си свършил работа за 5 стотинки. В този случай няма на кого да се сърдим и няма виновен, освен на това вирусче, което преобърна целия свят. Ако имам някаква нужда - не бих се страхувал да попитам от кого мога да взема пари, защото в това няма нищо срамно", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Филип Аврамов допълни, че дълго време е бил доброволец, но не е имало работа. 

"Миналата седмица се появи покрай снега. Не е геройска работа. Не го смятам за нещо кой знае какво, всеки би могъл да го направи", допълни актьорът.

Той смята, че след края на карантината хората ще продължават да се страхуват.

"С нетърпение очаквам срещата с публиката отново. За тези 2 месеца ми паднаха около 40 представления. Скъсах си програмата за март, ще скъсам и тази за април", категоричен е Аврамов.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК