България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как да тренираме пълноценно по време на социална изолация

Правя поне 20 хил. крачки дневно, лицеви опори, клекове, коремни преси, сподели Красимир Георгиев

06.04.2020 | 09:50 Редактор: Тодор Петров

Трудните времена са средство за каляване на духа и силата на всички ни. Интересно е как крепят здравето, физиката и духа си хората, които са свикнали да живеят и спортуват на високи обороти. Именно това ни разкри в "България сутрин" ултрамаратонецът Красимир Георгиев.

"Правя поне 20 хил. крачки на ден. Живея на четвъртия етаж, нагоре-надолу по стълбите ми е доста добро упражнение. Излизам с кучето навън, опитваме да измисляме как да се упражняваме вкъщи. Правя лицеви опори, клекове, коремни преси", сподели той.

Краси Георгиев обясни как тренира мускулите си по иновативни начини в домашни условия и призова хората да стават на всеки час докато работят. Ставайте, клякайте, бъдете активни, апелира той от ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него е нормално човек да не се чувства добре, когато е затворен вкъщи, но по думите му всеки трябва да има план, който да следва по време на изолацията. На 30 април известният ултрамаратонец е трябвало да започне своята обиколка на Черно море, която е 4500 км. Планът му обаче е отложен за следващата година. Все пак през септември Краси Георгиев се надява да осъществи планиран пробег от 1600 км в 5 държави.

"Записал съм няколко онлайн курса. В момента съм записал курс, който обяснява теорията на относителността на Айнщайн", отбеляза той. 

Според него хората винаги са били добри, но с материализма се забравя най-важното нещо - взаимоотношенията с околните. Вижда се нарастващо добро, което вилнее в момента, убеден е спортистът.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК