България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Няма заразени с коронавирус депутати от БСП

В "България сутрин" зам.-председателят на ПГ Христо Проданов заяви, че пробите им са отрицателни

02.04.2020 | 08:42 Редактор: Ралица Братанова

В парламентарната група на БСП няма болни от коронавирус. Това заяви в ефира на "България сутрин" зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

Депутатите бяха тествани в сряда, след като стана ясно, че народният представител Хасан Адемов от ДПС е дал положителна проба за Ковид-19.
 

Едва след като излязат резултатите от тестовете на всички, ще се реши как ще продължи работата на Народното събрание. 

Според Проданов е неизбежно депутатите да трябва да се съберат, защото трябва да се гласуват промени в Закона за енергетиката, актуализацията на бюджета и евентуално удължаване на извънредното положение в страната. 

Той изрази мнение, че би било добре извънредното положение да бъде удължено поне до края на април

"Парламентарната група на БСП ще се събере преди това, за да обсъдим нашите действия и какво ще бъде  нашето предложение", допълни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му БСП няма да подкрепи предложението да бъдат изтеглени 10 млрд. лева дълг, тъй като липсвали разчети защо това е необходимо.

"Ние твърдим, че дистанционното гласуване е противоконституционно, защото гласуването на всеки представител трябва да бъде лично и присъствено. Може да се гласува на групи, може чрез бюлетини. Редно е да присъстваме там. Това може да бъде решено така, че да се спазват мерките за дистанциране", категоричен бе Проданов. 

Снимка: БГНЕС

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
гражданин
преди 3 години
Ежедневно по БТ се извиват опашки от съкратени и безработни млади хора в също време в Държавната администрация и сектор сигурност се пукат по шефовете от хора на заплата и пенсия .Вместо да освободят места за безработните и олекне бюджетаи пенсионите фондове . Сигнализирай за неуместен коментар