България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Наш учител в САЩ: Без паника по магазините, но има умиращи в болниците

Тръмп спря да нарича вируса китайски, посочи Христофор Караджов

01.04.2020 | 08:16 Редактор: Юлия Христова

Властите в САЩ смениха курса и удължиха ограничителните мерки до 30 април, въпреки че лично американският президент Тръмп настояваше работниците да се върнат на служба още в средата на месеца. По всичко личи, че Америка сега е горещата точка, където броят на положителните случаи двукратно надвишава този в страните от Азия, а смъртността също се катери в заплашителни измерения. 

Тръмп на вчерашната пресконференция имаше най-тъжния и сериозен вид, той спря да нарича вируса китайски. Той говори за голямата тежест на пандемията - не само икономически, но и от здравна гледна точка. Мисля, че и критиката към него в момента не е толкова голяма. Това, което е интересно, че губернаторите се оказаха много активни, голяма сила в битката със заразата. Това посочи за "България сутрин" журналистът и преподавател в California State university Христофор Караджов.

По думите му действията им обърнали отношението на президента към пандемията. 

"Има признаци, че мерките започват да обръщат данните, където закъсняха. Тестването започва да нараства, но не е само въпросът в регистрираните, а и че има умиращи в болниците. Паника няма по магазините, не сме ограничени по отношения на излизанията", допълни той за Bulgaria ON AIR

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК