България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Предизвикателството на творците е прието - Пулев излиза с българска песен на ринга

Прея: Пулев осъзнава важността на това да сме заедно

19.02.2020 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Музиката и спортът са здраво свързани. Музиканти и творци отправиха предизвикателство към Кубрат Пулев преди мача му за световната титла срещу Антъни Джошуа. Те го помолиха да излезе на ринга на българска песен.

"Бяхме на пресконференция, на която да обсъдим проектозакона за квоти за повече българска музика в ефира. На Ясен му хрумна, че платформата на Кубрат би била достигнала до повече хора, защото този момент е сублимен, всички помнят на коя песен е излязъл. Той би ни подкрепил, защото осъзнава важността на това да сме заедно", обясни в "България сутрин" певицата Прея Осасей, която е част от посланието към Кобрата.

Отговорът на Кубрат Пулев не закъсня. Той посочи пред Bulgaria ON AIR, че не просто ще изпълни молбата на творците - няма как да излезе на ринга с друга песен. 

"Това изобщо не стои като въпрос пред мен. След 3-4 месеца целият свят ще чуе български песни, ще е нещо велико. Ще има много български символи, които се надявам българинът да оцени", сподели Кобрата за зрителите на Bulgaria ON AIR.

"Преоткрих, че съм малко по-емоционален човек на моменти. Музиката определено е нещо, което отключва в мен съвсем различни чувства", призна Пулев.

"Ще си пробвам късмета и ще го призова да излезе на моя песен", каза шеговито Прея, която смята да издаде нов албум в средата на тази година.

"Българите сме супер кадърни хора, много талантливи, имаме много потенциал. Ние не вярваме в това по някаква причина. Имаме нужда от мотивация, не ни липсва талант, култура и история", подчерта певицата.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК