България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бракът между Хари и Меган - прецедент. Не е ясно колко време ще са заедно

Темата коментират Милена Хлебарова и Станислав Дочев

15.01.2020 | 10:06 Редактор: Кристина Крумова

Новината за решението на Меган и Хари да се оттеглят от кралските си задължения разтърси Великобритания. Някои експерти смятат, че знаци за предстоящото решение са се появили още преди месеци. 

Медиите на Острова вече изчисляват колко ще струва новият живот на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл в Канада, където двамата смятат да прекарват значителна част от годината след отказ от статута на висши членове на кралското семейство.

"Не съм изненадан изобщо от развитието на действията. Те можеше да бъдат прогнозирани. Те са много ясни по простата причина, че самият брак е прецедент. Хари е по-различният. При Уилям и Кейт двойката е градена за кралско семейство от самото начало. Изненадан съм, че толкова много се наблегна на факта, че те не искат пари и искат сами да се издържат", каза журналистът Станислав Дочев в студиото на "България сутрин"

"На тях не са им необходими пари, колкото финансова сигурност във времето, защото не е ясно колко време ще останат двойка", коментира темата специалистът по протокол Милена Хлебарова. 

"Защо сега? Сега просто ѝ е дошло до козирката от медиите. Няма да се спасят от тях", смята тя.

"Повечето новини са създадени от жълтите медии по света. Далеч съм от идеята, че хора като Хари и Меган заплашват да дадат интервю. Те не са от шоубизнеса", каза още Дочев.

Според него всичко се случва именно сега, защото всички са чакали да изпълнят дълга си - да създадат наследник.

"Арчи не е принц, нито е наследник, но носи кръвта на Хари", отбеляза Хлебарова. 

Според нея Меган ще бъде сдъвкана и изплюта даже, но е възможно самото ѝ присъствие в шоубизнеса да разчупи кралското семейство.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страница ни във Facebook ТУК