България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кой подава фалшиви сигнали за агресивни бездомни кучета?

Хората настояват за координатори, които да правят проверки

11.12.2019 | 08:34 Редактор: Ивет Арабова

"Преди 11 години работихме много добре с "Екоравновесие". Събирахме се постоянно и решавахме заедно проблеми. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки. Не ни харесва това, че се приемат и фалшиви сигнали", коментира председателят на НПО "Дара" Ирина Николова в ефира на "България сутрин".

Според нея могат да имат координатори навсякъде и да се правят проверки.

"Приютът в "Богров" е абсолютно препълнен. Когато се създадат условия за тези животни, ние сами ще ги заведем там. Вече няма глутници в София от бездомни кучета. Гражданите трябва да проявяват търпение. Не може да наречеш едно куче, което е сляпо, агресивно", каза още тя пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Трима жители на София са заснели видео на прибиране на бездомни кучета в кв. "Захарна фабрика" от екипи на "Екоравновесие".

"Намерихме стрела от екипите на "Екоравновесие". Бяха прибрали едно черно-бяло куче, уцелиха друго, а в клипа се вижда как прибират трето такова. Дори да е имало сигнал, те прибраха три кучета", каза човекът, снимал клипа.

Според него трябва да има връзка с "Екоравновесие" и да се работи с координатори.

"Ако има агресивно куче, не бихме позволили то да застрашава живущите в блока. По нехуманен начин да се хващат тези животни - това е недопустимо. Има нарастваща ескалация на напрежението между екипите на "Екоравновесие" и доброволците", заяви още Ирина Николова.

Вижте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК