България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жители на "Орландовци" на бунт срещу престъпността и мръсния въздух

Постоянно сме в страх при прибирането по малките улички на жените ни, разказаха хората

10.12.2019 | 08:40 Редактор: Юлия Христова

Жители на "Орландовци" настояват за денонощни патрули в района. Освен срещу престъпността, хората се оплакват от лоша инфраструктура, липса на осветление и настояват незаконните гета да бъдат премахнати.  

"Наболелите проблеми са много - престъпност, транспорт... Имаме такъв до началото на квартала, хората, няма как да си стигнат до вкъщи. Имаме над 50 разбити коли за няколко дни. Трудно се случват нещата, институциите не работят и извършителите нямат страх, защото ги пускат", разказаха за "България сутрин" част от живеещите там. 

Децата нямало и къде да спортуват. Искали съдействие, защото всичко било забатачено. 

"Всяко семейство в квартала има по две-три коли, до Централна гара според ЦГМ можем да стигнем за 48 мин, а пеша - за 53",  посочиха разгневените жители на квартала. 

Проблем там е и мръсният въздух, отговор за сигнал отпреди време имало след месец.

"Постоянно сме в страх при прибирането по малките улички на жените ни, обират ни колите, дворовете. Има много нелегални постройки, но от нашата община зависят малко неща, трябва да се задействат всички институции. Нещата отиват към по-зле", казаха за Bulgaria ON AIR потърпевшите. 
 
"Запознат съм с проблемите, опитваме да ги остраним. Молбата ми е да бъдат подавани сигналите на тел. 112 при набези. Надявам се скоро хората да могат да подават по-бързо сигналите си", подчерта от своя страна кметът на "Орландовци" Тодор Кръстев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК