Променливо и нестабилно време за старт на август

От утре ще нахлуе по-хладен въздух

01.08.2019 | 07:51 Редактор: Елена Несторова

Днес облаци се очакват над планините. По-съществени заоблачавания ще има следобед и привечер в планинските части на Западна България. Там е възможно за кратко и да превали, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Виолета Манчева.

Минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса. По брега на морето - до около 22 градуса. Максималните стойности ще достигнат 35 градуса.

Преди обед над планините ще бъде слънчево, следобед ще се заоблачава. Кратък дъжд се очаква само над Западна и Централна Стара планина.

Вятърът ще бъде до уморен във високите части от запад-северозапад. Максималната температура на 2500 м. височина ще достигне 12 градуса, на 1500 м. - около 19 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево и с временни заоблачавания по северното крайбрежие. Температурите ще достигнат 32 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Времето на Балканите ще се стабилизира. Началото на август носи високи температури. Дъжд ще вали обаче в повечето централно-европейски страни. Слънчево и горещо остава на Средиземноморието.

У нас утре ще нахлуе по-хладен и влажен въздух. Ще превали и прегърми на много места, по-интензивно в Североизточна България. В петък ще бъде слънчево и горещо с максимални температури в южните части до 37 градуса.

Срещу събота ще нахлуе още по-хладен въздух. В неделя ще бъде ветровито, ще има облаци и превалявания най-вече в Добруджа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК