България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Харизма и налудничавост - единствените силни страни на Борис Джонсън

Може да извади Великобритания от безтегловността, смятат Соня Колтуклиева и Рой Хил

24.07.2019 | 09:17 Редактор: Бойко Димитров

Харизмата и налудничавостта са най-добрите качества на новия премиер на Великобритания Борис Джонсън. Около тази теза се обединиха журналистът Соня Колтуклиева и медийният експерт Рой Хил в "България сутрин". Според тях Джонсън има достатъчно силен характер, за да извади страната от безтегловността, в която е изпаднала.

Колтуклиева заяви, че Джонсън владее много добре политическите похвати и умее да глазира действията си, като по този начин печели симпатиите на избирателите. Тя обаче изрази съмненията си, че ще се стигне до Brexit през октомври.

"След поредица от безлични, политически коректни и доста сиви министър-председатели, макар и ефективни за родината си, се стигна дотам един много атрактивен и дори налудничав човек да вземе властта. Борис Джонсън има способността да глазира действията си и да печели симпатии", каза журналистът.

Рой Хил също изрази мнение, че Brexit без сделка трудно ще бъде осъществен, въпреки заканите на Джонсън, че ще го направи дори и без одобрението на парламента.

"Харизмата и налудничавостта на Борис Джонсън са единствените му положителни черти. Затова и често го сравняват с Доналд Тръмп. На хората във Великобритания им дойде до гуша от ситуацията в страната. Последните две години има една безтегловност във Великобритания. Затова хората искат по-силен характер", разясни той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа на Лилия Мустакова и дискусията с гостите в студиото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК