Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Брюксел 1 - 4.7.2020 - пълен запис

06.07.2020 | 13:48 Редактор: Таня Харизанова

Какъв туристически сезон ни очаква? ЕС оповести списък на 15 безопасни държави, граничният пункт Кулата е с километрични опашки, Балкан холидейз отмени чартърната си програма за лято 2020, според ООН глобалният туризъм може да загуби до 3 трлн. долара заради Covid-19.

Убива ли пандемията туризма? В предаването „Брюксел 1“ говорим с Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Отново се повишават случаите с Ковид - 19. Очакванията, че летните жеги ще убият вируса, не се оправдаха. Какво предстои - говорим с доц. Любомира Николаева, началник отдел „Вирусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести.

Безгранична власт ли си осигурява президентът Путин в новата руска конституция, как ще се отрази това в геополитически план - на отношенията с Европа, САЩ, Китай... Коментар на международния анализатор Боян Чуков.

Турският съд отложи решението за превръщането на църквата "Света София" в джамия. Казусът бе разгледан в Държавния съвет - най-високият административен орган на Турция. Решението ще бъде готово след 15 дни. Съдебното заседание продължи само 17 минути. Каква ще е съдбата на базиликата „Св София“ в Истанбул, която Анкара иска да превърна в джамия? В предаването „Брюксел 1“ коментар на бившия генерален консул в Одрин Георги Димов.