Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Каракачанов: Очаквам граждански бунтове, на хората им писна, търсят алтернатива

"ГЕРБ не предлагат експертен кабинет, а коалиционно правителство", заяви лидерът на ВМРО

25.06.2024 | 20:25 Редактор: Толя Стоянова

"Хората не излязоха да гласуват. Реалните проблеми на хората са други - демографски, престъпността, мафията и корупцията, проблемите в земеделието, доходите и инфлацията", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "Денят ON AIR".

Според него вероятността да има правителство е малка, а първият мандат на ГЕРБ няма как да събере необходимите 121 гласа.

"ДПС няма как да направи правителство. БСП след тези избори влезе във вътрешнополитически турбуленции. Едва ли на една такава нестабилна политическа група ще бъде даден третият мандат. И "Възраждане" не могат да направят правителство. Остава ИТН - и тук има много въпросителни. Известно е, че на ИТН едва ли може да им се има доверие докрай. Бяха първа политическа сила и не направиха правителство. Ако не се реализира първият мандат, изглежда реално да се ходи на нови избори", каза Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че ако е бил на мястото на ГЕРБ, е щял да предложи вариант за съставяне на мандатно правителство с ясна програма и министри.

"ГЕРБ не предлагат експертен кабинет, а коалиционно правителство. Партиите в парламента не отчитат един фактор - за три години осем пъти се ходи до урните", добави Каракачанов.

Според лидера на ВМРО Шенген е реален проблем, но е проблем за българската икономика.

"Вероятността да се отиде на избори септември края или началото на октомври е много голяма. На хората ще им писне, може да станат ексцесии. Хората търсят реална алтернатива", подчерта Каракачанов.

По думите му гражданите очакват от политиците да "измъкнат държавата от блатото, в което е вкарана през последните години", не искат да слушат за его и амбиции, а за това как ще се решават проблемите.

"Очаквам сериозни граждански размирици и бунтове. Никой не предлага нищо и то в ситуация, в която от 2020 г. държавата е в икономическа криза. Бутат ни и в чужд военен конфликт", предупреди Каракачанов.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
2 rate up comment rate down comment 0
мафията не спи
преди 4 седмици
Вместо демократизация на изборната система - например мажоритарен вот, Борисов е решил, чрез "гръцката система" за бонуси на първата политическа партия да управлява вечно! Наистина ще има бунтове, ако се опита да направи такива промени. Сигнализирай за неуместен коментар