Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Антон Койчев: Има чистка в общината, принуждават хора да напуска срещу 10 заплати

Хората искат стабилност и управленски решения, каза общинският съветник

24.06.2024 | 20:54 Редактор: Вяра Димова

Целта на гръцката система, която дава бонус на победителя е за стабилизиране, за предпазване от политически кризи, в каквито ние от няколко години сме. Спорно е. Нашата избирателна система е по-справедлива относно представителност на хората, участвали в изборите. Това каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в "Денят ON AIR".

По думите му при спокойна ситуация е разумно да се мисли за качване на прага: "Прагът при ниска избирателна активност е изключително нисък и пада представителността".

Много от хората гласуват емоционално и не се интересуват от проблеми, изтъкна д-р Койчев пред Bulgaria ON AIR.

"Хората искат стабилност и предвидимост. Правителство на малцинството, от партийна гледна точка, не е от най-добрите варианти, но както каза и Бойко Борисов - интересите на държавата са над всичко. Ще се опита и тази формула с ясното съзнание, че тя не е много устойчива и е плод на много компромиси", смята общинският съветник.

Лидерът на ГЕРБ търси по-голяма представителност, посочи д-р Койчев. Според него идеята за експертен кабинет винаги може да се възкреси.

"На преден план е отговорността. Хората са уморени от толкова цикли избори. Делегираха доверие, искат стабилност и управленски решения. Говорихме за актуалната политическа обстановка. В СДС не виждаме смисъл от прекаленото дамгосване на ДПС, което е една система партия", уточни д-р Койчев.

Най-голямата отговорност е на държавника Бойко Борисов, който се намира в трудна ситуация, изтъкна той.

ВАС постанови окончателно, че Столичната община трябва да прекрати незабавно новата организация на движение по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен". 

"Това показва пълната неадекватност на хората, които излъчиха кмет. Отговорността е законодателна, втората отговорност е политическата. В момента върви голяма чистка сред служителите на общината и се принуждават да напуснат хора срещу изплащане на определен брой възнаграждения, стигали са някои и до 10 заплати", съобщи общинският съветник.

Гледайте целия разговор във видеото.