Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Петър Волгин: Работим по създаването на нова група в ЕП, преговаряме с партии

"Много хора искат да вкарат Европа във война", каза евродепутатът от "Възраждане"

21.06.2024 | 20:20 Редактор: Вяра Димова

Вчера се прибрахме от Брюксел. Работим по въпроса за създаването на нова група в ЕП. Най-активните контакти, които имаме, са с "Алтернатива за Германия", която е втората политическа сила в страната след евроизборите. Водим разговори и преговаряме и с други партии, като партии от Словакия, Унгария, Гърция, Румъния. Това каза евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин в "Денят ON AIR".

Той очерта точките, които от "Алтернатива за Германия" са подготвили за новата група.

"Свързани са с това, че Европа трябва да запази совите традиции, своята култура. Решенията в отделните европейски държави трябва да бъдат вземани в парламентите на отделните държави. По въпроса за миграцията - всички граждани, които пристигат в ЕС, имат пълното право да го направят, но тези, които се опитват да го направят нелегално, трябва да бъдат третирани като хора, нарушаващи законите", обясни Волгин пред Bulgaria ON AIR.

Той определи като важно застъпването на социалния елемент.

"Хората се интересуват и от това какви са им заплатите, какви са пенсиите на родителите им, могат ли децата да получат добро образование. Това ще залегне в учредителната декларация, която нашата група, ако се създаде, ще подготви. Другата седмица са решаващите преговори. Много хубава дума, с която би могла да се назове групата, е "Ренесанс", съобщи евродепутатът.

По думите му няма крайнодесни и крайнолеви партии нито в Европейския парламент, нито парламентите на европейските държави. 

Волгин каза и защо според него Льо Пен е против "Възраждане": "Тези хора са болезнено страхливи. Ако стане дума за Русия, става страшно".

Ако няма мир и Европа бъде вкарана във войната в Украйна, тогава всичко останало минава на заден план, подчерта той.

"Отговорните граждани трябва да мислят как може да бъде сложен край на войната. Ако това не стане, живеем на ръба на една пропаст, можем да се свлечем", смята гостът.

Според него много хора искат да вкарат Европа във война.

"Смятат, че това е шанс да бъде смазана Русия. Единственото, което можем да постигнем, вървейки по този път, е да стигнем до Трета Световна война. С даване на още пари и оръжия нищо няма да стане, войната ще продължи. Ако президент на САЩ стане Джо Байдън, няма да има промяна в американската политика. Единственият шанс за промяна е, ако президентът е друг", на мнение е Волгин.

Относно политиката в България той уточни, че няма притеснения за предсрочни избори, както и при вариант за експертен кабинет. 

Гледайте целия разговор във видеото.