Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Иван Иванов, БСП: Нямаме нужда от война с Радев

Всички трябва да си посипем главата с пепел, предстои ни сериозен анализ, заяви депутатът

19.06.2024 | 20:15 Редактор: Елеонора Танева

Първи работен ден на депутатите, без да вземат най-важното в момента решение - кой да бъде председател на 50-ото НС.

"Не помня някой да ни е поканил, да ни е търсил за председателското място, имаше покани за експертен кабинет, ние имаме предложение за зам.-председател на НС", коментира депутат от "БСП за България" Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че БСП няма да отстъпи от позицията си да не подкрепи правителство с първите два мандата.

"Един експертен кабинет би могъл да се случи в този мандат. Защо да няма БСП експерти, които да предложи. Ние си изпълняваме решенията на националните органи. Парламентарната група е сформирана съгласно решението на Националния съвет, "БСП за България" днес гласуват заедно, решенията, които ни е спуснал Националния съвет се подкрепят от всички", заяви Иванов. 

Във връзка със загубените гласове н поредните избори, депутатът заяви пред Bulgaria ON AIR, че тепърва ще се прави анализ. 

"Всички трябва да си посипем главата с пепел, предстои ни сериозен анализ. В тази ситуация смирението е важно, когато си направил грешка е логично да я поправиш. Не ни трябва война с Радев, БСП го издигна за президент. Има ръководство на партията, което задава тона, ние като членове на партията го изпълняваме", каза още депутатът.

За да има лявото по-добри резултати на следващи избори, очакванията на депутата са за обединение.

Гледайте целия разговор във видеото.