Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Атанас Зафиров: Рискът за националната ни сигурност от хипотетичен стана реален

По думите му за всичко, което сме дарили до момента на Украйна, не сме получили и един лев

28.09.2023 | 20:40 Редактор: Толя Стоянова

Ракетите не могат да бъдат ремонтирани в България, но не могат да бъдат ремонтирани и в Украйна. Те ще бъдат използвани, така както ги изпращаме. Никой не може да каже каква е точната неизправност. Ракетите са херметически затворени. Ремонтът се прави в завода производител. В момента, в който ги дадем, директно ще заминат за фронта. Това каза заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".

До думите му НС е било напът да гласува празен чек, под който определението "дефектни ракети" е можело да бъде дарено цялото количество ракети, което имаме. "Единственото, което може да се случи с една неизправна ракета, е тя да не влезе в действие", коментира Зафиров.

Според него министърът на отбраната Тодор Тагарев извършва действия, които вредят на нашата сигурност.

"За всичко, което сме дарили до момента, не сме получили и един лев. Така ще се случи и с тези ракети", заяви заместник-председателят на БСП  в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зафиров осъди и решението на правителството да се строи нов град край Ямбол за войските на НАТО.

"Ще дават 100 млн. за строеж на нов град край Ямбол. Това е батальонна бойна група. Тя е сухопътен компонент, от който няма реална нужда", коментира Атанас Зафиров.

На въпроса дали има риск за националната ни сигурност, той отговори, че от хипотетичен се е превърнал в реален.

Гледайте целия разговор във видеото