Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Миков: Тези хора смятат, че с МВР се печелят избори, как се очаква да работят хората в ДАНС

"Да се отива на избори", призова бившият министър

31.05.2023 | 21:01 Редактор: Петя Кръстева

Как се изнася класифицирана информация и трябва ли да ни притеснява течът в службите?

Начинът на мислене и манталитетът са отвратителни, защото гражданите виждат какви хора ще ги управляват утре, какви хора са облечени във власт, благодарение на тяхното оскъдно доверие. За двете преговарящи коалиции са гласували 14-15% от българските граждани, но по-отвратителното е начинът на мислене. Не знам дали тези хора осъзнават какво се е случило. Това заяви бившият вътрешен министър и екслидер на БСП Михаил Миков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му изтичането на данни предизвиква недоверие у партньорите на страната. 

"Или Кирил Петков лъже своите съпартийци, за да ги убеди на направят тази иначе неразбираема коалиция, или е скандал, ако назначенията се съгласуват с някое посолство", изтъкна той, като допълни, че потенциалното правителство ще бъде натоварено с всички негативи.

Според него българската десница се е събрала след години разделение и редица малформации в лицето на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Тези хора смятат, че с МВР се печелят избори. Как ще работят хората в ДАНС, във Военното разузнаване, когато знаят, че на върха на държавата са политици, на които това им минава през ума, и нямат срам да го споделят на съпартийците си", отбеляза гостът. 

Миков не пропусна да коментира и войната в прокуратурата.

"Вероятно ще излизат още нелицеприятни факти, очевидно някой се опитва да я запушва. Държавата е в много тежка ситуация. Органите не се сформират според мандата си през последните години - БНБ, ВСС. Демократичната държава функционира с тези регулатори и органи. Газим принципа за разделение на властите", смята бившият министър. 

Пред Bulgaria ON AIR той изрази становището си, че разговорите, записани по време на Националния съвет на ПП-ДБ, показват "дъно в манталитета, затова избирателната активност куца".

"Да се отива на избори - други страни също са минавали през такива периоди и дано гражданите проявят по-голям политически интерес и следят своите избраници", призова Миков.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.