Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Радулов: Гешев се осъмни, че ще бъде хвърлен на вълците и обърна тоягата

Много тайни и информации се събират в прокуратурата, каза бившият главен секретар на МВР

31.05.2023 | 20:20 Редактор: Елеонора Танева

Серия разпити в прокуратурата, продължават арести, дела се свалят от трупчета.

"Може би са повече натискачите на копчета, има енергии, които се срещат и се получава сблъсъкът, това напрежение в прокуратурата се усещаше. Има два типа хора там - едните си гледат работата, другите се издигат с помощта на Гешев с бързия асансьор. Беше въпрос на време да се случи това. Много тайни и информации се събират в прокуратурата. Тя така успя да повлияе на промяната на законите, че се превърна в нещо като "Мултигруп" навремето. Застана на входа и на изхода на процеса", коментира експертът по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му възобновяването на дело не е претопляне на манджа, а ваденето ѝ от фризер. Бившият главен секретар на МВР припомни, че за "Осемте джуджета" се е заговорило преди години и никой не се е усъмнил. 

"Няма нищо ново, защото всичко това се знае, просто прокуратурата беше в приказно добри отношения с бившия минисър-председател и не искаше да клати лодката. До преди 2 месеца беше в прекрасни отношения с Борисов. Очевидно е, че се размърдаха някакви пластове, не е ясно кой ще дойде на власт", каза още проф. Радулов пред Bulgaria ON AIR. 

Според него със законодателните промени, свързани със съдебната реформа, Борисов е мислел, че ще смъкне напрежението.

"Гешев не желае да става курбан, това, което му обещаха, очевидно не беше достатъчно добре подплатено, той се осъмни сериозно, че ще бъде хвърлен на вълците. Затова извади неща, за които подхвърли още преди месеци. Това е било предупреждение - "не ме пипайте, защото и аз мога да обърна тоягата", добави експертът по национална сигурност.

Той коментира и записите, които Радостин Василев разпространи. Според него няма нищо ненормално в начина, по който ги е направил - с таблет. 

"Не става дума за американски шпионски спътник. Петков се безпокоеше за записани с руски спътник, касаещи личния му живот", добави проф. Радулов.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Татяна
преди 9 месеца
Много добри интервюта, но си оправете заглавието. Усъмни (когато някой изказва съмнение), а не осъмни! Осъмни е производна форма на осъмна (повелително наклонение, ед. ч.). Сигнализирай за неуместен коментар