Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Христанов: Вилнее организирана престъпна група, която източва ресурсите на държавата

"Днешната пресконференция е поредната технология на скандала", заяви бившият зам.-министър на земеделието

26.05.2023 | 20:50 Редактор: Вяра Димова

Песимист съм, не толкова заради изявленията и записите на Радостин Василев, а заради трагедията, която се разигра в Правна комисия, в която всички ангажименти на ГЕРБ по отношение на съдебната реформа - бяха погазени. Днес са ги поправили. Защо трябваше да стане вчерашният цирк? Това е провокация. 

Това каза бившият зам.-министър на земеделието и бивш депутат от "Продължаваме промяната" Иван Христанов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това е поредното проявление на това, което стана и с Реформаторския блок, и с Обединените патриоти - "целувка на смъртта".

"Всички решения вече са принципни. Трябва да има категорично позиция. Ако тя бъде компрометирана от ГЕРБ-СДС - моментално трябва да се оттеглят. Тук става въпрос за отстояване на принципите на тези, които са гласували за "Продължаваме промяната", смята Христанов.

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна, че по време на техния кабинет са имали подкрепата на президента и това не е било скрито. 

"Не усещам комфорт тези отношения да бъдат категоризирани като "ала-бала". Надявах се, че те са имали стабилна основа. Не вземам страната на президента", уточни бившият депутатът от "Продължаваме промяната". Той изказа личното си мнение по отношение на днешната пресконференция.

"Това е поредната технология на скандала. Поредният филм, който ни се прожектира, поредните хора, които смятат, че като излязат и създадат скандал - всичко ще се нареди. Тази технология на скандала отказа 2 млн. души да гласуват. Тя е нещо, заради което аз се оттеглих. Тъкмо беше започнало да се вижда, че може би ще има кабинет и изведнъж влизаме в поредния епизод на филма. От месеци изглеждаме като на зрители на филм с нов епизод", коментира бившият зам.-министър на земеделието.

По думите му този, който режисира спектакъла или мрази България, или не знае какво да прави, съсипвайки доверието на българите в институциите.

"Хората, които наследиха Къро, звъннаха на Константин Бачийски. Час и половина му обясняваха как са отговорни за смъртта на 160 души. Същият този човек е най-жестокият от тройката. Странно беше, че главният прокурор сложи Къро и журналист на една равнище. Смешно е. В държавната власт вилнее организирана престъпна група, която има за цел да източва ресурсите на държавата. Борбата с престъпността отива на заден план", посочи Христанов. Според него времето на убийството не е случайно.

"Това е категоричен сигнал "внимавайте какво правите", заключи гостът и обяви "изграждането на партия за явяване на местния вот".

Гледайте целия разговор във видеото.