Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Самандов, "Български възход": Радев най-добре знае дали можем да дадем боеприпаси за Украйна

Ако се наложи, трябва да наложим вето на РСМ за еврочленството, категоричен е кандидатът за депутат

28.03.2023 | 20:46 Редактор: Елеонора Танева

Пети избори за две години! Ще родят ли редовна власт? 

"Цялото общество се умори от това, че за пети път отиват пред урните. Излъчват свои представители, които им обещават светло бъдеще, а после се крият зад "червени линии" и не правят нищо. "Български възход" обеща да се справи с този негативен феномен, трябва да умеем да си говорим, да намерим възможността за конструиране на кабинет", коментира кандидатът за депутат от "Български възход" Георги Самандов в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че подкрепя думите на Стефан Янев за нуждата от активен диалог между партиите в следващото НС.

"Едни казват, че ще правят широка коалиция, други са за кабинет на малцинството. Видяхме, че 48-ото НС завърши с една такава среща, на която само 2 партии не присъстваха. За едната е ясно, другата вече се сля с ДБ, така че виждаме, че политиците омекват", заяви Самандов.

Кандидатът за депутат призова политиците да покажат разум.

Пред Bulgaria ON AIR той беше категоричен, че при необходимост България трябва да наложи вето на РСМ за еврочленството.

"Има една постоянна атака на македонските власти срещу българите. Трябва да наложим реципрочни мерки, да защитим българските граждани. Министърът на външните работи казва, че няма какво повече да се направи. Можем с икономически и политически средства да въздействаме върху РСМ, която гони българите. Трябва да наложим ново вето, ако продължават да не си спазват мерките. Разумът трябва да надделее", каза Георги Самандов. 

Кандидатът за депутат от "Български възход" защити позицията на Румен Радев и на министъра на отбраната за непращане на боеприпаси на Украйна, за да не "оголим българската армия".

"Тази негативна комуникация се насажда от вътрешни кръгове, много хора си градят политическата стратегия на база страха от войната, от Ковид. Само военният министър и Радев знаят какво е реалното състояние, национално безотговорно ще е да да оголим армията си", категоричен беше гостът.

"Енергийната стратегия стана енергийно нищо. За "Белене" в момента е прекалено рано тази година - първо трябва да има енергийна стратегия и финансиране. По данни от 2012 г. ще струва 12 млрд. евро, днес вече - може би поне двойно", уточни Самандов. 

Гледайте целия разговор във видеото.