Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Манолова: Левицата е в будна кома, Нинова докара БСП до историческо дъно

Вървим към предсрочни избори, на тях новият ляв субект ще извади остриетата, даде заявка лидерът на "Изправи се, България!"

29.11.2022 | 20:31 Редактор: Елеонора Танева

Нов ляв проект даде заявка за силно присъствие на политическата сцена.

"БСП вече не е център на лявото и не е неотменимият фактор за лявомислещите хора. 4 пъти е спадът на доверието в социалистическата партия за 5 г. под ръководството на Нинова. 700 000 по-малко избиратели, а представителство с 24-ма депутати е историческо дъно.  При този срив на доверието тя не може да претендира за монопол", коментира лидерът на "Изправи се, България!" Мая Манолова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя коментира и призива на Нинова видни имена от левицата да се подновят членството си. Манолова заяви, че лидерът на БСП не е в позиция да раздава амнистии, да бъде съдник и последна инстанция кой може да се върне и кой не.

"Левицата е в незавидно положение, в будна кома е лявото представителство. Отговорност за това носи ръководството на БСП, то се превърна в частен клуб, шепа послушковци без право на собствено мнение припяват на ръководството", настоя Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Тя разкритикува представителите на левицата в Народното събрание, че са подкрепили връщането на хартиената бюлетина. 

"Няма как да не са наясно, че връщат статуквото, мафията ще си вземе контрола над държавата, мутрите се връщат. Знаем как правиха 12 г. избори и до какво води хартиената бюлетина", изтъкна Манолова.

Лидерът на "Изправи се, България!" очаква съвсем скоро предсрочни избори.

"Очевидно е, че вървим към предсрочни избори, ритуалните танци на партиите вбесяват избирателя. Нито ГЕРБ ще направи техническо правителство, нито правителство на малцинството ще направи Кирил Петков, а мераците на Янев за обща коалиция будят смях", коментира Манолова.

На следващите предсрочни избори ще се яви новото ляво обединение от бивши и настоящи социалисти, обединени около президента Георги Първанов.

"Ще отидем заедно на предстоящите избори, работим за нов ляв политически субект, ляв блок. Обединихме се около три стъпки: Левицата трябва да се върне към хората, към проблемите и дневния ред на българските граждани, да издигнем общи листи, да извадим левите остриета в местната и парламентата власт, а не послушковците около някои партийни лидери", даде категорична заявка Манолова.

Гледайте целия разговор във видеото.