Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Иван Димитров: Постижимо е заедно с "Продължаваме промяната" да имаме над 121 депутати в следващото НС

"ГЕРБ трябва да останат настрани от властта", смята бившият депутат Иван Димитров

19.08.2022 | 21:13 Редактор: Петя Кръстева

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" няма да се коалират за изборите. Ще успеят ли да съберат мнозинство за кабинет в следващия парламент? 

Поставили сме си за цел да имаме повече от 121 депутати. Това е абсолютно постижима цел, имайки предвид социологическите проучвания до настоящия момент. Това заяви бившият депутат от "Демократична България" Иван Димитров в ефира на "Денят ON AIR".

"Сигурни сме, че можем да убедим хората, които не са решили за кого ще гласуват, да ни подкрепят", категоричен бе той.  По думите му, макар кабинетът на Кирил Петков да е прекарал тежки 7 месеца на власт след 12-годишното управление на ГЕРБ, свършената работа е в пъти повече от приключената в рамките на изминалите десетки години.

Според Димитров е време политиците да разберат, че хората, излезли да протестират на площадите през 2020 г., са показали, че гражданите избират депутати, които се очаква да решат проблемите им.

"Когато събереш политици с високо его да водят спорове, е нормално да прехвърчат искри. Нашата политическа култура действително трябва да бъде доразвивана, но в това да продължим да се конфронтираме, а да намерим кои са общите неща", смята той. 

Бившият депутат посочи и при какви условия от "Демократична България" биха седнали на "масата за преговори" с ГЕРБ.

"С ГЕРБ сме разговаряли единствено за политики и конкретни решения. Нашето твърдо убеждение е, че те трябва да останат настрани от властта на този етап. Те трябва да преживеят своята революция", поясни Димитров за Bulgaria ON AIR.

Той коментира и енергийната обстановка у нас.

"Газ ще има, въпросът е в цената. България не е нарушила нито една клауза от договора си с "Газпром", той бе нарушен от Русия. Ако има някой, който да трябва да се притеснява, че може да бъде осъден - това е Русия", обобщи той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
t.ravan
преди 1 година
Този е луд или пиян а няй вече на райски газ !! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
франкенщайн
преди 1 година
Тия очевидно са на двойна доза от белия прах... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Бачо
преди 1 година
ДБ не трябва да влиз в следващия Парламент! Сигнализирай за неуместен коментар