Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Искрен Митев: Целта ни не е да бъдем първа политическа сила, а да има мнозинство

"Ако бъдем първа политическа сила, но нямаме достатъчно народни представители, това би било загуба и още избори", смята той

16.08.2022 | 21:13 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Продължаваме промяната" се регистрира за вота, отново с волт и средна европейска класа. Какви са възможните предизборни и следизборни коалиции? Проваля ли се коалицията "Продължаваме промяната" - ДБ?

"Усещанията на нашите избиратели са, че трябва да отидем на изборите заедно с ДБ и това, което правим в момента е да се опитаме да материализираме това усещане и с данните. Нашата цел не е "Продължаваме промяната" на всяка цена да бъде първа политическа сила, а всъщност партиите и народните представители в НС, които имат каузата да променят България, да бъдат мнозинство", заяви бившия депутат Искрен Митев от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

Партиите днес направиха самостоятелните си регистрации, но според Митев ДБ са техният естествен партньор, така че дали ще се явят заедно на изборите тактически, или отделно, целта е да вземат най-голям брой народни представители.

"Ако бъдем първа политическа сила, но нямаме достатъчно народни представители да сформираме мнозинство, това би било загуба и още избори. Единствената победа на следващите изключително важни и съдбоносни за България избори, би било да има стабилно мнозинство. Която и да е партия, ако постави личните си интереси пред общия интерес, ще е една голяма загуба за България", твърди той пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че не е толкова страшно какво ще се случи след изборите, а как преди това хората ще решат да действат този път, дали ще решат да гласуват.

"Подходиха по същия начин, по който подхождат повечето правителства, които идват, започват да обвиняват предишните правителства. Видяхме, че хората са свикнали на този тип реторика. Винаги, когато дойдеш на ново място, да се опиташ да идентифицираш проблемите, за мен е важно какви решения ще вземеш. Това, което ние показахме – въпреки че намерихме една разграбена и разрушена държава, успяхме да направим много големи постижения", каза бившият депутат.

Той посочи, че вдигането на пенсиите е най-голямата им гордост.

Засега няма информация дали той ще е водач на листа, защото не държи на всяка цена да става народен представител. Според него най-силната позиция в обществото е тази на гражданина и ако си активен такъв, ще има и активни народни представители. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК