Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бонка Василева, ДБ: Служебното правителство тръгва с тактика, все едно ще векува

"Човек, като стои отстрани, си казва за Радев: "ще управлява дълго време със служебни правителства", смята тя

11.08.2022 | 21:35 Редактор: Ирена Бакърджиева

С кого ДБ ще се яви на изборите?

"Очакването на една голяма част от нашата общност е да се явим заедно, да има един голям политически субект, който да махне ГЕРБ от първото място. По-важно е очакването, че ДБ и "Продължаваме промяната" трябва да дадат тази заявка за общо управление сега", заяви Бонка Василева от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

Тя не смята, че от "Продължаваме промяната" се дърпат поради липса на сходство с ДБ в голяма част от темите и гласоподавателите, а заради младостта на формацията и социологията, която  ги окрилява, че наново ще получат резултата от миналите избори.

"В момента в служебното правителство едно след друго са уволнения и назначения. Човек, като стои отстрани, си казва (за Радев, бел. ред.): "Този човек ще управлява дълго време със служебни правителства". Това е едно лицемерие, защото той излиза и казва: "Ние искаме стабилно управление, стабилно мнозинство, което да поеме държавата". Ние в крайна сметка сме парламентарна република, не президентска. Той се държи като министър-председател", твърди гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според нея е много лесно да се управлява със служебни правителства, които не носят политическа отговорност за големите и важни решения за държавата, които се взимат.

"Аз виждам определено една дългосрочна стратегия, все едно ще векуват още 2-3 служебни правителства. С такава тактика и с такава тенденция тръгва това служебно правителство за разлика от предишните, които имаха много по-различен подход", заяви гостът.

 

Тя коментира и купуването на газ от "Газпром" по действащия договор, като каза, че дружеството отдавна не е доставчик, а геополитическо оръжие на Русия и освен това не е надежден доставчик. Според нея "Топлофикация София" отдавна е във фактически фалит.

"Просто начинът на мениджмънт на това дружество винаги опира до това, че чака една финансова инжекция от държавата или от общината. Най-вероятно сега държавата ще осигури тази финансова инжекция и хората няма да останат на студено. Тя е като една бездънна каца – каквото налееш, всичко си изчезва. Постоянно има едни огромни средства, които трябва да бъдат финансирани. Това дружество трябва да бъде реформирано", посочи Василева.

Тя смята, че е важно гръцката връзка да бъде завършена навреме преди отоплителния сезон, защото това ще даде глътка въздух на хората, ще запълни нуждата от газ и той ще дойде на по-различна цена

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Филип
преди 1 година
Време е пионките на олигарха Иво Прокопиев от ДБ да разберат, че нямат никакво място на политическата сцена в България. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Ками
преди 1 година
А какво мисли Бонка за неоправданото самочувстеие, с което дейстават ДБ и те са в голяма заблуда, че участието им в управлението ще е вечно Сигнализирай за неуместен коментар