Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Михайлов: Програмата на кабинета "Василев" е прецизна и засяга всички сфери

"Управленската програма е насочена към всички основни интереси на нацията", заяви социалистът

06.07.2022 | 20:13 Редактор: Жаклина Иванова

Проектокабинетът на Асен Василев - какво съдържа управленската програма?

Програмата бе композирана с много усилия и голяма доза прецизност. Тя е насочена към всички основни интереси на нацията - икономика, съдебна реформа, здравеопазване, социална дейност, образование, култура и много други. Във всяка област има поставени ясни краткосрочни цели. Това заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на "Денят ON AIR".

"Политиката е нещо много сериозно, особено в моменти като този сега. Българите си даваме сметка къде се намираме в момента. Преформатира се цялото световно пространство, отстояват се ценности. Всичко това налага да се уважава политическата класа, когато се мъчи да бъде на високата на интересите на своята нация", коментира социалистът.

Той изрази мнение, че обвиненията за купуване на депутати не са сериозни.

"България за първи път се намира в такава политическа ситуация, в която парламентът е мултифрагментиран и никой няма много сериозно мнозинство, с което да прегърне под крилото си един свой партньор и да му налага своите решения", подчерта събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Според него хората у нас вече са започнали да изграждат гражданско общество и не дават толкова лесно подкрепата си.

Запитан дали се намериха вече 121 депутати, които да подкрепят кабинета "Василев", проф. Михайлов отбеляза: "Това гласуване на евентуален мандат в определения ден ще покаже ясно не кой с кого какво се е договарял, а кой на чия страна в българската история ще застане - на страната на статуквото или на приоритетите на България".

А по думите му статуквото е "това, което докара страната ни до последните класации - икономически, здравни, образователни".

"Процентите, които стоят зад ГЕРБ, са тези на хората, които се облагодетелстват от политическото присъствие на партията през последните 12 г. Те продължават да притежават тези позитиви в местната власт. Българската нация трябва да стигне до общинските избори следващата година и да се реши въпросът за местната власт", смята социалистът.

Проф. Михайлов изрази мнение и относно гласуването с хартиени бюлетини.

"Машинното гласуване в много малко региони в света е абсолютен фактор. В редица страни може да се гласува и машинно, и хартиено", завърши гостът в студиото.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК