Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ген. Ралчев: Не трябва да се правят резки движения в МВР

При една грешка рухва цял сектор, предупреди експертът 

27.06.2022 | 20:44 Редактор: Тодор Петров

Пожарната излиза от МВР и ще се командва лично от премиера. Според министър Бойко Рашков реформата е готова на 98%.

"Това значи, че никой няма да я управлява или ще се създаде звено. Пак чантаджии. Администрацията нараства и непрекъснато говорим за съкращения. Да извадиш цялата пожарна, когато с десетилетия има изградени връзки с МВР... Такива резки движения в МВР не трябва да се правят", коментира председателят на управителния съвет на Националния съюз "Безопасност и охрана" ген. Румен Ралчев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му е станало нещо обичайно полицаи и пожарникари да протестират, а при една грешка рухва цял сектор, което може да предизвика неподозирани последици.

Бюджетната комисия одобри увеличение на заплатите на служителите в МВР с 20%. За целта МВР ще получи 175 млн. лв. допълнително.

"Пари би трябвало да се намерят и има, когато много внимателно се работи точно колко трябва да се дадат и не се правят резки движения. Трябва да се направи тестването - теоретичният модел, сблъскан с практиката, да истината. Не е необходимо само да изгониш една група хора и да търсиш други. И без това в МВР има недостиг на кадри", заяви ген. Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

Бяха закрити доста сержантски школи, които раждаха висококвалифицирани кадри. Куриозът е, че когато се завършва Висшата академия на МВР, никой не гарантира работа на завършващия, изтъкна гостът в студиото.

"Политиката не е да мразиш някого, а да го накараш да съберете силите си в полза на България. Тази държава трябва да сложи определени приоритети и най-накрая да знаем накъде отива. Всяко правителство да бъде задължено да продължава линията, а не да тръгне с нова програма", настоя ген. Ралчев.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК