Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриотите щели да работят по-добре без "Атака"

От малката коалиция не се притесняват за мнозинството, заяви Александър Сабанов

04.09.2019 | 20:52 Редактор: Ралица Братанова

Всички депутати от "Атака" напускат групата на "Обединени патриоти". Те ще останат в парламента и управляващата коалиция. 

"В никакъв случай не се притесняваме за мнозинството. "Атака" дадоха своята заявка, че продължават да подкрепят правителството и да изпълняват програмата, под която са се подписали. Групата на "Обединени патриоти" остава с 20 народни представители. Седемте депутати на "Атака" ще бъдат независими", коментира депутатът от ВМРО Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му и от НФСБ, и от ВМРО мислят, че групата ще работи по-добре без "Атака".

В "Денят ON AIR" той посочи, че тепърва предстои ВМРО и НФСБ да обявят къде ще се явят заедно на местните избори в различните градове. Сабанов обясни, че решение за това ще бъде взето спрямо разбирателството на местните структури на двете партии.

Депутатът на ВМРО изтъкна, че е важно кой ще спечели изборите в София и за ВМРО, и за ГЕРБ, и за БСП. Заговори се за възможност ВМРО да издигнат Ангел Джамбазки като кандидат.

"Господин Джамбазки е изключително добър вариант. На фона на женската битка да се включи и един мъж. Мисля, че той е достоен за кмет на София. Въпрос на решение е - негово лично и на централата, дали той ще бъде водачът и кандидатът на ВМРО", обясни Сабанов.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК